57276x bekeken sinds 29 september 2015
Z3 weggecounterd door dodelijk effectief BVCB

Teamblog

Z3 weggecounterd door dodelijk effectief BVCB

VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 is er niet in geslaagd om hoogvlieger BVCB te verschalken. De effectieve gasten uit Berschenhoek zegevierden en dat was niet helemaal terecht: 1-3.

Het formuleren van een opstelling was voor trainer Piet Quist weer eens raketwetenschap: de afwezigheid van tal van spelers bezorgden hem hoofdbrekens. Rick Kok en Rens Buurman beproeven hun geluk met een voetbalavontuur in West-Amerika: zij hopen via een trainingsstage een contract af te dwingen bij LA Galaxy. Rick Post kampte met een blessure, Luka Kors kreeg wegens vormgebrek een maand vrijaf van Quist en ging op zoek naar zichzelf in het Argentijnse, en ook over Yorick Zwiep had de trainer geen beschikking.

In het eerste bedrijf gebeurde weinig spectaculairs. Beide ploegen hadden mogelijkheden, maar onder meer goed keeperswerk van Saat en een redding op een schoten van Reinier Zwiep en Orrin Kors zorgden ervoor dat er met de brilstand aan de thee werd gegaan.

Na rust drong Z3 verder aan. Het ging op jacht naar de 1-0. Het elftal speelde zeker niet onverdienstelijk en met name linkspoot Bart van Duivenbode en Jerry 'Over-de-Zijlijn' Garnier vielen positief op. Ook Orrin Kors was een plaag voor de rechtsachter. Net op het moment dat de roodhemden de score hadden moeten openen, ging het echter mis aan de andere kant. Gepriegel in de Berschenhoekse zestien leidde maar niet tot een doelpoging, waardoor de gasten door het oog van de naald kropen, eruit konden komen en vlijmscherp met de counter omsprongen: 0-1. Ook de 0-2 was een tegenaanval. Na een caramboolscrimmage waarin een heldenrol voor Saat - die in de derde helft ook nog twee gehaktballen in z'n volledigheid moest doorlaten - was weggelegd, werd er uit de daarop volgende corner gescoord: 0-3.

Terence Garnier, die Dylan Kors in de spits had afgelost, redde de eer met een intikker na goed werk van pijlsnelle aanvaller Sebastian Baker. De Engelsman beoefende de avond ervoor met een goed glas rode wijn nog de individuele dartssport, maar was allesbehalve zelfzuchtig.

De nederlaag voelde bitter aan, want echt verdiend was het niet. ,,Ik vond een bittergarnituur dus wel toepasselijk", aldus Van Duivenbode.

Volgende week speelt Z3 uit bij DCV 5 in Krimpen. Aanvang is 14:45, leidsman is Harvy de Bruijn (zoon van ien uit Scheveningen). Z3 kan dan punten in de tas stoppen zonder een tas mee te nemen: de tas van de shirts ligt daar immers nog, meent men.
Auteur: Terence Garnier | 05 november 2017

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in