57276x bekeken sinds 29 september 2015
Z3 haalt ‘negen uit drie’ in bekerpoule

Teamblog

Z3 haalt ‘negen uit drie’ in bekerpoule

VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 heeft zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi geplaatst. Ook het derde en laatste duel, tegen DCV 4, werd met minimale cijfers gewonnen: 1-0.

Één ding viel meteen op aan de aftrap: linksbuiten Orrin Kors had nieuwe schoenen. ,,Gehaald bij Bob van der Heijden op de Bergselaan. Daar krijg je 18 procent korting per schoen. Maar dan moet je wel ongezien en sluw je kortingskaartje laten zien.'' En oh ja, omdat er voor de zoveelste keer geen arbiter was aangesteld, besloot Piet Quist zelf de fluit in de mond te nemen.

Het eerste bedrijf was niet om aan te gluren. Het aantal goede acties was op één vinger te tellen. Dylan Kors was dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn inzet van dichtbij op miraculeuze wijze gekeerd worden door de goalie van de licht ontvlambare Krimpenaren. Aan de andere kant kwamen de gasten er een paar keer goed door, maar vonden doelman Saat op hun weg of sprongen zelf onzorgvuldig met de mogelijkheid om. Ook kapitein Reinier Zwiep, laatstelijk in goede vorm gestoken, kon weinig potten breken.

Na de rust, waarin Jerry Garnier weer geen speculaas had meegenomen en trainer/scheids Piet Quist grappig van zijn dubbelfunctie gebruikmaakte, was het niet veel beter. Met name de doorgaans zo bedrijvige vleugelflitser Terence Garnier was geen schim van zichzelf. Intussen werd het duel steeds fysieker en schoot kopdoelpuntenmissionaris Luka Kors van afstand op de lat. Het was uiteindelijk Nick van der Burg die de ban brak met een schuivertje in de benedenhoek: 1-0. De goal werd hevig gevierd, al was het niet zo uitbundig dat er nóg een grifje van Orrin Kors met zeemanspet op werd gemaakt. Daarna kreeg zijn neef Luka nog een dot van een kans na goed voorbereidend werk van dissonant Messchendorp, maar hij presteerde het voor open doel om met zijn bal de snaren van een altviool bij Con Musica te slopen.

Door de zege bekert Z3 met overtuiging, drie overwinningen en nul tegengoals verder. De loting van de volgende ronde is live te zien in de tv-uitzending van Omroep Zuidplas op 32 oktruari. Op 4 november draaft het Nieuwerkerkse equipe weer op voor een competitiewedstrijd: dan is op Sportpark Dorrestein BVCB de tegenstander.
Auteur: Terence Garnier | 23 oktober 2017

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in