57276x bekeken sinds 29 september 2015
Z3 knokt zich naar zege op Oliveo

Teamblog

Z3 knokt zich naar zege op Oliveo

In het rechterrijtje heeft VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 prima zaken gedaan. In een armetierig duel, waar veel strijd in zat, zegevierde de thuisformatie met 2-1 tegen het Pijnackerse Oliveo 3.

Voor Piet Quist was het puzzelen geblazen. In het rijtje afwezigen van Lars Boere, Orrin Kors, Erik Prinsen, Ben Quist, Rick Kok en Nick van der Burg stond behoorlijk wat sterkhouders. Alleen om de absentie van Boere, die de laatste weken worstelt met zijn vorm, was eigenlijk niemand rouwig. Daarentegen stond het feit dat Luc van Sprang en Sander Padberg waren opgetrommeld.

Het eerste bedrijf was een saaie: er waren wel wat kansjes over en weer, maar geen van beide ploegen had het vizier op scherm. Jerry Garnier kreeg een dot van een kans, maar miste hem, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond. Zijn boosheid richting de grensrechter was dan ook niet helemaal terecht.

Met de brilstand werd er thee gedronken. In de kleedkamer besloot Lars Messchendorp zijn handen met douchegel te wassen nadat hij zijn ruggengraat een stukje had verlengd. Een subtiel een-tweetje met Luc van Sprang en Terence Garnier maakte het dat Van Sprang de bal kon voorgeven. Bij de tweede paal stond treffertjesbandiet Luka Kors, die knap raak knikte: 1-0. Sebastian Baker, die eerder in de wedstrijd zijn tweewekelijkse chest-check had gedaan bij de assistent-assitent-grensrechter, schoot gluipdekenachtig raak in de korte hoek na een leep passje van casinobarvrouwtje-aanbidder Messchendorp: 2-0.

Het duel, dat daarna lichtelijk ontspoorde omdat zowel Dylan Kors als Baker een gele prent kregen wegens onnet converseren met de arb, leek gespeeld, totdat Oliveo uit een rommelige scrimmage de aansluitingstreffer maakte. Intussen knikte Buurman elke bal over de zijlijn. Van Duivenbode leek daarna het duel op slot te gooien, maar hij miste oog in oog met de goalie. Gelukkig zonder gevolgen, want kort daarna werd scheidsrechter Rob Berger de fluitopberger en was het klaar.

Door de zege staat het IJsselelftal zesde. Volgende week wacht het inhaalduel in de beker met DCV.
Auteur: Terence Garnier | 15 oktober 2017

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in