56093x bekeken sinds 29 september 2015
Teamblog

Laatste 10 blogs

Z3 WEGGECOUNTERD DOOR DODELIJK EFFECTIEF BVCB

VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 is er niet in geslaagd om hoogvlieger BVCB te verschalken. De effectieve gasten uit Berschenhoek zegevierden en dat was niet helemaal terecht: 1-3.

Het formuleren van een opstelling was voor trainer Piet Quist weer eens raketwetenschap: de afwezigheid van tal van spelers bezorgden hem hoofdbrekens. Rick Kok en Rens Buurman beproeven hun geluk met een voetbalavontuur in West-Amerika: zij hopen via een trainingsstage een contract af te dwingen bij LA Galaxy. Rick Post kampte met een blessure, Luka Kors kreeg wegens vormgebrek een maand vrijaf van Quist en ging op zoek naar zichzelf in het Argentijnse, en ook over Yorick Zwiep had de trainer geen beschikking.

In het eerste bedrijf gebeurde weinig spectaculairs. Beide ploegen hadden mogelijkheden, maar onder meer goed keeperswerk van Saat en een redding op een schoten van Reinier Zwiep en Orrin Kors zorgden ervoor dat er met de brilstand aan de thee werd gegaan.

Na rust drong Z3 verder aan. Het ging op jacht naar de 1-0. Het elftal speelde zeker niet onverdienstelijk en met name linkspoot Bart van Duivenbode en Jerry 'Over-de-Zijlijn' Garnier vielen positief op. Ook Orrin Kors was een plaag voor de rechtsachter. Net op het moment dat de roodhemden de score hadden moeten openen, ging het echter mis aan de andere kant. Gepriegel in de Berschenhoekse zestien leidde maar niet tot een doelpoging, waardoor de gasten door het oog van de naald kropen, eruit konden komen en vlijmscherp met de counter omsprongen: 0-1. Ook de 0-2 was een tegenaanval. Na een caramboolscrimmage waarin een heldenrol voor Saat - die in de derde helft ook nog twee gehaktballen in z'n volledigheid moest doorlaten - was weggelegd, werd er uit de daarop volgende corner gescoord: 0-3.

Terence Garnier, die Dylan Kors in de spits had afgelost, redde de eer met een intikker na goed werk van pijlsnelle aanvaller Sebastian Baker. De Engelsman beoefende de avond ervoor met een goed glas rode wijn nog de individuele dartssport, maar was allesbehalve zelfzuchtig.

De nederlaag voelde bitter aan, want echt verdiend was het niet. ,,Ik vond een bittergarnituur dus wel toepasselijk", aldus Van Duivenbode.

Volgende week speelt Z3 uit bij DCV 5 in Krimpen. Aanvang is 14:45, leidsman is Harvy de Bruijn (zoon van ien uit Scheveningen). Z3 kan dan punten in de tas stoppen zonder een tas mee te nemen: de tas van de shirts ligt daar immers nog, meent men.
Lees verder | Auteur: Terence | 05 november 2017 | 0 Reacties

Z3 HAALT ‘NEGEN UIT DRIE’ IN BEKERPOULE

VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 heeft zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi geplaatst. Ook het derde en laatste duel, tegen DCV 4, werd met minimale cijfers gewonnen: 1-0.

Één ding viel meteen op aan de aftrap: linksbuiten Orrin Kors had nieuwe schoenen. ,,Gehaald bij Bob van der Heijden op de Bergselaan. Daar krijg je 18 procent korting per schoen. Maar dan moet je wel ongezien en sluw je kortingskaartje laten zien.'' En oh ja, omdat er voor de zoveelste keer geen arbiter was aangesteld, besloot Piet Quist zelf de fluit in de mond te nemen.

Het eerste bedrijf was niet om aan te gluren. Het aantal goede acties was op één vinger te tellen. Dylan Kors was dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn inzet van dichtbij op miraculeuze wijze gekeerd worden door de goalie van de licht ontvlambare Krimpenaren. Aan de andere kant kwamen de gasten er een paar keer goed door, maar vonden doelman Saat op hun weg of sprongen zelf onzorgvuldig met de mogelijkheid om. Ook kapitein Reinier Zwiep, laatstelijk in goede vorm gestoken, kon weinig potten breken.

Na de rust, waarin Jerry Garnier weer geen speculaas had meegenomen en trainer/scheids Piet Quist grappig van zijn dubbelfunctie gebruikmaakte, was het niet veel beter. Met name de doorgaans zo bedrijvige vleugelflitser Terence Garnier was geen schim van zichzelf. Intussen werd het duel steeds fysieker en schoot kopdoelpuntenmissionaris Luka Kors van afstand op de lat. Het was uiteindelijk Nick van der Burg die de ban brak met een schuivertje in de benedenhoek: 1-0. De goal werd hevig gevierd, al was het niet zo uitbundig dat er nóg een grifje van Orrin Kors met zeemanspet op werd gemaakt. Daarna kreeg zijn neef Luka nog een dot van een kans na goed voorbereidend werk van dissonant Messchendorp, maar hij presteerde het voor open doel om met zijn bal de snaren van een altviool bij Con Musica te slopen.

Door de zege bekert Z3 met overtuiging, drie overwinningen en nul tegengoals verder. De loting van de volgende ronde is live te zien in de tv-uitzending van Omroep Zuidplas op 32 oktruari. Op 4 november draaft het Nieuwerkerkse equipe weer op voor een competitiewedstrijd: dan is op Sportpark Dorrestein BVCB de tegenstander.
Lees verder | Auteur: Terence | 23 oktober 2017 | 0 Reacties

Z3 KNOKT ZICH NAAR ZEGE OP OLIVEO

In het rechterrijtje heeft VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 prima zaken gedaan. In een armetierig duel, waar veel strijd in zat, zegevierde de thuisformatie met 2-1 tegen het Pijnackerse Oliveo 3.

Voor Piet Quist was het puzzelen geblazen. In het rijtje afwezigen van Lars Boere, Orrin Kors, Erik Prinsen, Ben Quist, Rick Kok en Nick van der Burg stond behoorlijk wat sterkhouders. Alleen om de absentie van Boere, die de laatste weken worstelt met zijn vorm, was eigenlijk niemand rouwig. Daarentegen stond het feit dat Luc van Sprang en Sander Padberg waren opgetrommeld.

Het eerste bedrijf was een saaie: er waren wel wat kansjes over en weer, maar geen van beide ploegen had het vizier op scherm. Jerry Garnier kreeg een dot van een kans, maar miste hem, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond. Zijn boosheid richting de grensrechter was dan ook niet helemaal terecht.

Met de brilstand werd er thee gedronken. In de kleedkamer besloot Lars Messchendorp zijn handen met douchegel te wassen nadat hij zijn ruggengraat een stukje had verlengd. Een subtiel een-tweetje met Luc van Sprang en Terence Garnier maakte het dat Van Sprang de bal kon voorgeven. Bij de tweede paal stond treffertjesbandiet Luka Kors, die knap raak knikte: 1-0. Sebastian Baker, die eerder in de wedstrijd zijn tweewekelijkse chest-check had gedaan bij de assistent-assitent-grensrechter, schoot gluipdekenachtig raak in de korte hoek na een leep passje van casinobarvrouwtje-aanbidder Messchendorp: 2-0.

Het duel, dat daarna lichtelijk ontspoorde omdat zowel Dylan Kors als Baker een gele prent kregen wegens onnet converseren met de arb, leek gespeeld, totdat Oliveo uit een rommelige scrimmage de aansluitingstreffer maakte. Intussen knikte Buurman elke bal over de zijlijn. Van Duivenbode leek daarna het duel op slot te gooien, maar hij miste oog in oog met de goalie. Gelukkig zonder gevolgen, want kort daarna werd scheidsrechter Rob Berger de fluitopberger en was het klaar.

Door de zege staat het IJsselelftal zesde. Volgende week wacht het inhaalduel in de beker met DCV.
Lees verder | Auteur: Terence | 15 oktober 2017 | 0 Reacties

‘SKYLINE VAN BLEISWIJK’ WINT FYSIEK POTJE VAN Z3

Het bezoek aan Bleiswijk heeft voor VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 geen punten opgeleverd. Op een doorweekt Sportpark Merenveld verloor Z3 met 6-3 van het fysiek sterke Soccer Boys 5.

De omstandigheden waren bijzonder herfstig op deze zaterdagmiddag: het regende vrijwel continu, de wind was straf en het kwik was naar temperaturen gedaald die aan toendra-oorden deden denken. Desondanks was er een vrij complete selectie plus trouwe fanschare naar het Bleiswijkse afgereisd. Die zagen het team van Piet Quist uiterst fraai op 0-1 komen. Nadat Luka Kors hard was gevloerd, legde Orrin Kors de bal klaar op de hoekrand van de zestien. Hij krulde onberispelijk raak. Even later verdubbelde Reinier Zwiep, die geen kater had omdat hij naar de kapper was gegaan, de score. Met een ogenschijnlijk houdbaar schot verschalkte hij de gelegenheidsgoalie: 0-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht tegen het schoppende, banale en vrij lompe elftal.

Totdat de oranjehemden besloten de speelwijze op de schop te gooien. Het werd fysieker en de bal moest sneller naar de beresterke aanvallers. De Z3-defensie had daar zichtbaar moeite mee en dat werd ook in de tussenstand duidelijk: uit twee aanvallen trok Soccer Boys de stand nog voor rust gelijk.

Na de thee ging het helemaal mis: de nauwelijks dekkende nachtbraker/wolf Lars Boere ging twee keer de bietenbrug op (4-2). Bart van Duivenbode deed nog wat terug (4-3) en even leek de hoop op een gelijkspel weer terug toen onder meer Sebastian Baker bijna scoorde (lat). Die hoop vertroebelde snel toen Soccer Boys er, na wederom vrij apathisch verdedigend spel, nog twee goals bij maakte. Een schot van Rens Buurman belandde op de vluchtstrook van de N209.

Kapitein Reinier Zwiep baalde na afloop. ,,Argentijnen zijn de Italianen onder de Spanjaarden", zei hij, geheel in context van de wedstrijd. Ook Rick Kok, die er zeer jeugdig, fit en Kroatisch uitzag, kon geen potten breken. Wel brak hij bijna de benen van de doelman van het elftal vol boomlange, sterkte, kale mannen. De wedstrijd werd nog bijna ontsierd door een stel kinderen, die provocerend langs de dug-out van Z3 liepen.

Volgende week komt Oliveo 3 uit Pijnacker op visite. Interessant, want beide ploegen hebben drie punten. ,,Als we die verliezen, wordt het een lang seizoen", sprak Piet Quist klare taal. ,,Ik hoop dat Jerry Garnier weer wil fluiten."
Lees verder | Auteur: Terence | 09 oktober 2017 | 0 Reacties

Z3 LEGT HILLEGERSBERG 3 OVER DE KNIE

In een pover duel heeft VVNZA3 Hillegersberg 3 opzij gezet. De roodhemden zegevierden met ruime cijfers: 4-1.

Coach Piet Quist moest door afwezigheid van Lars Boere, Rick Kok, Rik Post, Orrin Kors en Dylan Kors flink puzzelen, maar de grootste vraag was wie er met de fluit in de hand het veld ging betreden. De vereniging had immers - zeker niet voor de eerste keer - nagelaten om een scheidsrechter aan afvoerput Zaterdag 3 toe te wijzen. Jerry Garnier, die te laat was omdat zijn badkamer overliep, overliep zelf van woede omdat hij de eerste helft als ref moest optreden. Dat leidde wel tot een historische primeur: voor het eerst ooit had verdediger Jerry Garnier geen mot met de scheidsrechter.

Het team van Quist kwam op voorsprong via Nick van der Burg, die een leep balletje van Ben Quist eenvoudig binnen tikte. De 2-0 was een kopie; weer slingerde de rechtsback de bal naar voren, maar ditmaal was het doelpuntendievegge Luka Kors die venijnig raak pegelde. Nick van der Burg maakte het drietal treffers compleet voor het team waar de immer loyale stand-by Wesley Boer het rood inmiddels had aangetrokken. Er zeilde een bal plots achter Yorick Zwiep, waardoor de ruststand 3-1 was.

Na de thee ging Jerry spelen en was zijn vader Ray Garnier opgetrommeld om het restant van het duel in goede banen te leiden. Dat was nog lastig, want de Hillegersbergi's konden hun onvrede over de stand maar moeilijk verkroppen en werden steeds vervelender. Bart van Duivenbode leek na een curieus moment de 4-1 te maken, maar hij zag zijn treffer afgekeurd worden. Vanaf de stip deed Sebastian Baker dat alsnog. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen, maar het ontbrak de thuisploeg aan stootkracht, energie, precisie en effectiviteit om door te drukken. Door de zege nestelt Z3, tot zaterdag hekkensluiter, zich weer in het linkerrijtje. Volgende week staat het beladen duel bij het Bleiswijkse Soccer Boys 5 op de rol. Vorig seizoen werd dat duel gestaakt.
Lees verder | Auteur: Terence | 03 oktober 2017 | 0 Reacties

KOPLOPER TE STERK VOOR POVER Z3

VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 is de competitie met een nederlaag gestart. Op bezoek bij de Delftse studenten van Ariston’80 4, koploper op alfabet, ging de zwak spelende formatie uit Nieuwerkerk met 4-1 de ballenbak in.

Op een zonovergoten sportcomplex van de TU Delft, waar de voetbalvelden dusdanig lastig te vinden bleken dat er een aantal spelers te laat kwam, leek er in het eerste bedrijf geen vuiltje aan de lucht. Goaltjesboef en bananenbeminnaar Luka Kors profiteerde van een fout in de verdediging. Met een lage schuiver passeerde hij de keeper, al was een stiftje ook wel op z'n plaatst geweest: 0-1. Nog voor de thee (van Ariston met smaak: Tons' Arie) trokken de studenten de stand gelijk met een bekeken balletje over goalie Yorick Zwiep.

Na rust moest trainer Quist, die ook al niet kon beschikken over modderkruiper Reinier Zwiep, klusser Orrin Kors en handrammer Reinier Saat, het stellen zonder de geblesseerd geraakte Jerry Garnier en huurling Jeffrey Berlijn. Twee zondagsschoten van ver vlogen over doelman Zwiep heen en tussendoor scoorden de studenten eenmaal op een wel goed uitgespeelde aanval. Het tamme, pover ogende Z3 kon geen vuist maken. Met een 4-1 nederlaag droop Z3 van het stroperige kunstgrasveld af. Het team is nu hekkensluiter. Wel is er interesse in doelman Yorick Zwiep: het zeer gerenommeerde Arsenal uit de Engelse Premier League zou hem op de kunstgraskorrel hebben. ,,Ik leek vandaag alvast een echte Gunner ", grapte hij na afloop.

Zaterdag krijgt Z3 de kans om de valse start goed te maken. Het treedt aan tegen het eveneens nog puntloze Hillegersberg 3. De druk op trainer Quist is nu al immens. ,,Een zespuntenwedstrijd", realiseert hij zich. ,,De dood of de gladiolen."
Lees verder | Auteur: Terence | 26 september 2017 | 0 Reacties

Z3-DCV AFGELAST

VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 is vanmiddag eindelijk afgelast. ,,Het team van lassers was al een tijdje bezig, maar ik ben blij dat ze nu eindelijk klaar zijn", aldus trainer Piet Quist. ,,Ze hadden wat mij betreft een te lange pauze ingelast." Quist hoopt dat de gaten in de verdediging nu dicht zijn. ,,De technische staf heeft ook besloten om de oude schoenen van Luka Kors in de vitrines van het ZA3-museum te lassen." Wanneer hij zijn nieuwe Diadora-schoenen nu eens uit de doos gaat halen, is niet bekend.
Lees verder | Auteur: Terence | 16 september 2017 | 0 Reacties

OVERTUIGEND Z3 ROLT DONK 1 OP

VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 staat met één been in de volgende bekerronde. Op Sportpark Dorrestein gaf het team van trainer Piet Quist DONK een flink pak rammel: 5-0.

Het had weinig gescheeld, of het duel had helemaal geen doorgang kunnen vinden. Vanwege de hevige regenval en de bijbehorende onweer stond de kraker 's middags even op de tocht, maar rayonhoofd Ray Genbui keurde het veld toch goed. Tot onvrede van Lars Boere, die bij het horen van de afgelasting net een kwartet pils naar binnen wilde gooien. ,,Ik was al de hele tijd awkward handjes aan het geven", was zijn commentaar. Ook 'Larsagna' Messchendorp had er de pee in, omdat hij met vijf borden lasagne 'nogal stevig geluncht' had.

Maar goed, er moest gevoetbald worden. De dinsdag nog in het excentrieke groen gestoken Quist moest het wederom stellen zonder Rick Kok, die op onfortuinlijke wijze zonder voetbaltas het complex betrad. Ook Rens Buurman zat vanwege een stevige kater - hij had wel meer dan negen bier per persoon op - naar eigen zeggen in een andere dimensie.

Dylan Kors kreeg in de beginfase twee dotten van kansen, maar die waren niet aan hem besteed. Pal voor rust kon Z3 het overwicht alsnog in een voorsprong vertalen. Een lepe dieptebal achter de verdediging van Lars Boere werd door Terence Garnier opgepikt. Vanuit een lastige hoek pegelde hij het leer met links prachtig via de paal in de verre bovenhoek: 1-0. Of, zoals D. Kors zei: 'Toen Ton thee trok, haalde Ter de trekker over."

Na rust was het verzet van DONK definitief gebroken. Baker peerde hard raak: 2-0. Daarna was het tijd voor een galavoorstelling van Orrin Kors. De vorig seizoen lang geblesseerde vleugelspits, die Baker al van een assist voorzag, tekende zelf op fraaie wijze voor de derde goal en gaf daarna neef Luka een bal op een presenteerblaadje. De getergde standbeeldtargetman faalde niet en tekende voor zijn eerste treffer sinds 18 februari 2017. Orrin Kors tekende voor het slotakkoord. Dylan Kors stuurde Baker perfect diep. Zo perfect, dat de dolenthousiaste Engelsman bijna vergat om de aanval te verzilveren. Toch bleek hij koel genoeg en vond Orrin Kors: 5-0. Toen de DONK-doelman het vanwege het late tijdstip (ADO speelde om 18:30) wel welletjes vond, blies de keurig fluitende Ray Garnier voor het allerlaatst.
Lees verder | Auteur: Terence | 10 september 2017 | 0 Reacties

ZA3 WINT EN IS AL MAANDEN ONGESLAGEN

VV Nieuwerkerk Zaterdag 3 is de bekercompetitie prima gestart. Op bezoek bij Be Fair 4 won de formatie van trainer Piet Quist met twee vingers in de neus: 0-2.

Met de zege blijft het team ongeslagen: een status die het al sinds 22 april heeft. In de daarop volgende 4,5 maand werd steevast onafgebroken niet verloren. In Waddinxveen kwam de ploeg, gezien de conditionele achterstand, wat stroef uit de startblokken, maar desondanks kreeg de equipe in de eerste helft kansen genoeg. Onder meer Bart van Duivenbode had zijn Sparta-vizier echter nog niet op scherp staan. Een schot van Terence Garnier raakte de lat. Diezelfde Garnier ging later in de zestien gewillig naar de grond. De arbiter twijfelde even, maar wees toch naar de stip. Het buitenkansje werd niet verzilverd door de uitglijdende kapitein Reinier Zwiep: ook hij raakte de lat.

Na rust brak het verzet van Be Fair en voerde ZA3, ondanks een snikheet veld en een erbarmelijke conditie, de druk op. Een van richting veranderd schot van aanvaller Garnier belandde in de bovenhoek: 0-1. Net als vorig seizoen was hij dus beslissend bij Be Fair. Nadat zelfs de scheidsrechter het niet meer kon bolwerken en werd vervangen, gooide Ben Quist het duel op slot. De rechtsback bikkelde door richting het doel, omspeelde de keeper en legde de bal in het net.

ZA3 had de score nog verder kunnen vergroten, maar (grote) kansen waren niet besteed aan onder meer Luka Kors, Dylan Kors en Lars Boere. Na de zege gaat het team ferm aan kop in de bekerpoule. Volgende week wacht een clash met aartsrivaal DONK 1, dat thuis verloor van DCV 4 (0-1). Het duel wordt zonder publiek gespeeld na een sanctie van de KNVB wegens ongeregeldheden in het vorige duel met de Goudse club. Wel is de wedstrijd live te zien vanaf het treinspoor (16:15) of vanaf een hoge verdieping van de Linde-flat (16:15). 's Avonds volgt nog een nabeschouwing bij Luka Kors thuis; daar zijn Toon van der Burg, Rob Schmidt, Jeffrey Berlijn en oud-speler Rick Kok te gast.
Lees verder | Auteur: Terence | 04 september 2017 | 0 Reacties

'ZA2 SLAAT GROTE SLAG EN STRIKT BERLIJN'

VV Nieuwerkerk Zaterdag 2 heeft de eerste zomerversterking binnen. Naar verluidt tekent vleugelverdediger Jeffrey Berlijn een tweejarig contract bij de nummer vijf van afgelopen seizoen.

De 25-jarige Berlijn komt volgens het doorgaans goed ingelichte Goalgetter over van DONK 1, waar hij de afgelopen seizoenen speelde. Met de transfer troeft VVNZA2 ook een aantal Duitse clubs af, waaronder Hertha BSC en Union Berlin.

De blonde vleugelverdediger zal zich richten op de linksbackpositie, wat afgelopen seizoen een carousselpositie bleek. Onder meer Yorick Zwiep, Jerry Garnier en Bart van Duivenbode wisselden stuivertje op de plek.

Als de handtekeningen snel gezet worden, maakt Berlijn aanstaande zaterdag tijdens het Adriaan de Jong Toernooi mogelijk al zijn opwachting. De club heeft flink in de buidel moeten tasten. Met de transfer zijn twee biertjes, een knikker en een extra paar veters gemoeid. Volgens trainer Quist hoeven we verder geen transfervuurwerk te verwachten. ,,Dit was een hele dure en voorlopig de laatste aankoop."

Toch moet Quist volgens geruchten zijn best gaan doen om de selectie intact te houden. Zo heeft het Marokkaanse Raja Casablanca Nick van der Burg op de korrel, wil het Italiaanse Cagliari Lars Messchendorp hebben en zou het Keniaanse Ulinzi Stars Reinier Zwiep willen verleiden tot een transfer. Trainer Ukechuwku McMoenbab: ,,HIj steekt met kop en schouders boven de rest uit."
Lees verder | Auteur: Terence | 11 juni 2017 | 0 Reacties